У Замковій колонії на Хмельниччині бунтують в’язні

Дата: 05 Лютого 2018
A+ A- Підписатися

Протести засуджених проти умов утримання у Замковій колонії в Ізяславі на Хмельниччині, які почалися 22 січня, тривають донині. Частина протестувальників голодує, а частина вдалася до самоушкоджень.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

За даними Харківської правозахисної групи, 31 січня декому з протестувальників рішенням суду призначили примусове годування. Зокрема, таке рішення щодо себе підтвердив засуджений Олег Михайлов.

“Сьогодні суд мені призначив примусове годування. Я не вживаю їжу. Призначили через те, що я втратив багато крові, коли перерізав собі вени. Причина тут одна – неправомірні дії з боку адміністрації, я тут не раз в наручниках у санчастині був прикутий. Це законно? Вчора тільки вийшов з ізолятора. Тут за будь-яку дрібницю пишуть папірці і садять в яму. Було таке, що я, коли з етапу приїжджав, мені кляп в рот засовували, проносили етапом, несли в санчастину”, – сказав він.

Водночас, інший засуджений, Сергій Нечволодов, зауважив, що голодування ув’язнених відбуваються тут періодично і пов’язані з тим, що частина засуджених хоче взяти колонію під контроль.

Начальник колонії Олександр Новосядлов заявив, що йдеться про відмову від їжі, яка готується в колонії, і нібито засуджені їдять те, що їм передають у посилках.

Експерт “Харківської правозахисної групи” Андрій Діденко заявив Радіо Свобода, що не має точної інформації про кількість в’язнів, які протестують в Ізяславі, однак, за його даними, протистояння між засудженими й адміністрацією там відбувається постійно. Скарги в’язнів стосуються умов утримання, катування холодом та ставлення персоналу.

У грудні 2016 року четверо в’язнів Замкової виправної колонії, які утримувалися в штрафних приміщеннях, нанесли собі порізи на руках безпосередньо під час візиту моніторингової групи Національного превентивного механізму. Такий вчинок вони пояснили необхідністю привернути увагу до проблем їхнього утримання.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter