У вінницькій в’язниці кілька днів катували хворого засудженого

Дата: 09 Жовтня 2018
A+ A- Підписатися

Співробітники Вінницької установи виконання покарань №1 кілька діб тримали в’язня в нелюдських умовах та порушували права засуджених до довічного позбавлення волі.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Зазначається, що порушення виявила позапланова перевірка, зокрема одного з в’язнів тримали в непристосованому для життя приміщенні.

“Указану особу з явними ознаками розладу здоров’я тримали в непристосованому для цих цілей камерному приміщенні в жахливих антисанітарних умовах, без світла, водопостачання, каналізації, постільної білизни, засобів особистої гігієни, належного медичного забезпечення тощо”, – повідомили у відомстві.

Також правоохоронці виявили, що співробітники установи намагалися підробити медичні документи в’язня.

Окрім того, перевірка встановила систематичні порушення прав в’язнів, засуджених до довічного позбавлення волі.

“У житлових камерних приміщеннях виявлено молотки, пилки, колючо-ріжучі предмети, хімічні речовини, верстати, інші речі й обладнання, заборонене для вільного обігу серед в’язнів указаної категорії”, – йдеться в повідомленні.

Наразі в’язню, який зазнав катування, надали необхідну медичну допомогу і забезпечили належні умови тримання та нагляд лікарів.

За цими фактами правоохоронці зареєстрували кримінальні провадження за ст.ст. 127 (“Катування”), 366 (“Службове підроблення”) КК України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter