У Вільнянській установі виконання покарань в’язні сплять по черзі

Дата: 11 Жовтня 2018
A+ A- Підписатися

Під час планового моніторингового візиту працівника Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини спільно із громадськими моніторами виявлено низку грубих порушень утримання ув’язнених у Вільнянській УВП №11 в Запорізькій області.

Про це повідомляє прес-служба Омбудсмана.

Чоловіки змушені спати по черзі або на підлозі – бракує спальних місць. У цій установі утримуються в’язні, яких етапують до інших установ виконання покарань. Їх тримають у так званих транзитних камерах. В офісі Омбудсмана розцінюють це як жорстоке або таке, що принижує гідність, поводження з в’язнями.

Також більшість камер не забезпечені належним штучним освітленням, мають надмірну заґратованість вікон. Стіни в приміщенні на час візиту були частково вологими та вкриті грибком. Санвузли перебувають у неналежному технічному стані. Камери не обладнані бачками з питною кип’яченою водою та вентиляцією. Загалом приміщення підлягає проведенню ремонту.

Окремо моніторингова група зазначила, що електромережі в установі використовуються з порушенням правил пожежної безпеки.

Водночас під час конфіденційних бесід з ув’язненими не надійшло жодної скарги на неналежне поводження з ними.

За результатом візиту до Вільнянської УВП, Міністерства юстиції України та прокуратури області спрямують відповідний звіт. У ньому зазначать виявлені порушення прав в’язнів та нададуть практичні рекомендації щодо їх усунення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter