У вересні може запрацювати оновлена пенітенціарна система – Мін’юст

Дата: 12 Липня 2016
A+ A- Підписатися

В Україні тривають конкурси на посади директорів департаменту пробації, режимного департаменту, а також департаменту ресурсного забезпечення, який буде займитись прозорими держзакупівлями в системі Prozorro.

Про це нагадала перша заступниця міністра юстиції України Наталя Севостьянова, передає кореспондент Центру інформації про права людини.

За її словами, конкурси будуть відбуватись хвилями. У під час першої хвилі обираються директори департаментів.

“На ключових керівних посадах будуть ситуативні завдання. Для всіх службовців буде співбесіда, тестування і після цього комісія буде приймати своє рішення. Мін’юст в комісії не бере участі, бо ми політичний орган. Через це ми не можемо впливати на процес”, – сказала Наталя Севостьянова.

Під час другої хвилі будуть обиратись керівники відділів в структурі трьох департаментів.

“Щоб новообрані керівники бачили, кого будуть обирати до них у підпорядкування”, – пояснила вона.

Заступниця міністра сподівається, що до вересня вже буде набрано 30-40% штату цих трьох департаментів. Тоді повноваження можуть перейти від пенітенціарної служби до Мін’юсту.

“Головне знайти спеціалістів, які будуть працювати. Тому що зарплати невеликі. Ми плануємо їх збільшення. Зараз дуже багато співробітників підуть на пенсію. Тому що вони позбавляються погонів. З ними треба розрахуватись. Зараз ми не знаємо, скільки їх буде”, – наголосила заступниця.

Наталя Севостьянова заявила, що на реформу немає коштів, тому необхідно їхня оптимізація.

“Ми не можемо просити гроші через складну економічну ситуацію. Але бюджет пенітенціарної системи 3 млрд грн на рік. На нашу думку, треба оптимізувати державні закупівлі, жорстко їх моніторити, а також економити кошти. Не буде кримінально-виконавчої інспекції. Відповідно приміщення ми матимемо від цих інспекцій й орендуватимемо у місцевої влади”, – повідомила вона.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter