У Туреччині довічно ув’язнена журналістка отримала додаткові шість років тюрми

Дата: 23 Січня 2019
A+ A- Підписатися

У Туреччині 74-річна журналістка Назлі Ілічак, яка відбуває довічне ув’язнення за звинуваченням у спробі перевороту 2016 року, отримала додаткові п’ять років і десять місяців за публікацію конфіденційних матеріалів.

Про це повідомляє “Українська правда” з посиланням на Turkish Minute.

Журналістку звинуватили в публікації секретного документа Генерального штабу Туреччини в щоденній газеті Bugün у січні 2015 року. Її матеріал стосувався нібито пов’язаного з Аль-Каїдою угрупування військових. Під час судового засідання журналістка заявила, що отримала матеріали через Twitter і що їхня публікація була здійснена в межах журналістських правил.

Ув’язнена з липня 2016 року, Ілічак отримала в лютому 2018 року особливо суворе довічне ув’язнення за звинуваченням у членстві в терористичних групах і спробі повалити уряд і підірвати конституційний лад. Її також засудили до одного року та двох місяців ув’язнення в грудні 2018 роки за відкриту образу президента Реджепа Таїпа Ердогана у твіті, який вона опублікувала в лютому 2016 року.

Нагадаємо, на початку року суд у Стамбулі засудив журналістку Пелін Ункер до більш ніж року тюремного ув’язнення за її матеріали про зв’язки екс-прем’єра з офшорними компаніями

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter