У Таджикистані підвищили ціни на інтернет, щоб люди не псували зір

Дата: 18 Квітня 2019
A+ A- Підписатися

Служба зв’язку Таджикистану повідомила, що суттєве підвищення цін на інтернет, яке запровадили нещодавно, має на меті покращення здоров’я населення. 

Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

З 18 квітня в Таджикистані починають діяти нові тарифи на стільниковий зв’язок і мобільний інтернет. Так, ціни влада підвищила майже вдвічі: 63 сомоні (6,7 долара) замість 30–35 сомоні (3,5 долара) за 1 гігабайт. Як повідомляють журналісти, в антимонопольній службі країни назвали рішення про підвищення тарифів правильним. У свою чергу заступник голови Служби зв’язку країни Ілхом Атоєв запевнив, що фактичні обмеження людей підуть їм тільки на користь. 

“З підвищенням цін на інтернет люди грамотно користуватимуться ним. Будуть менше гратися і псувати свій зір, будуть берегти своє здоров’я. Зверніть увагу на молодь: голови опущені, завжди сидять в інтернеті. Вони нічого не розуміють, вони заходять у віртуальний світ і назад не повертаються. Люди почнуть спілкуватися один з одним, читати книги”, – сказав він в інтерв’ю. 

“Радіо Свобода” наголошує, що останніми роками в Таджикистані посилюється контроль над мобільним зв’язком. Минулого року, наприклад, влада заборонила продаж смартфонів без сертифіката від державної Служби зв’язку, а вартість сім-карт збільшила до 250 сомоні (26,5 долара). Починаючи з цього року для оформлення сім-карт потрібен біометричний паспорт з дактилоскопічними даними громадян. Силовики пояснили це заходами “із запобігання тероризму й екстремізму”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter