У суд передали обвинувачення проти екс-керівника СБУ Києва у справі Майдану

Дата: 17 Лютого 2016
A+ A- Підписатися

Генпрокуратура передала до суду обвинувачення щодо екс-керівника СБУ у Києві та Київській області Олександра Щеголєва. Чоловіка звинувачують у незаконному проведенні антитерористичної операції на Майдані узимку 2014 року.

Про це повідомив керівник управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк, передає ВВС Україна.

“Вчора до суду був направлений обвинувальний акт проти колишнього керівника СБУ в Києві і області в незаконному проведенні антитерористичної операції, внаслідок якої загинули як активісти, так і правоохоронці”, – сказав він.

За його словами, прокуратура загалом підозрює в організації розгонів активістів на Майдані 10 високопосадовців.

Як повідомлялось раніше, Олександра Щеголєва затримали 20 серпня 2015 року. Зараз він знаходиться під арештом. Слідчі Генпрокуратури встановили, що очільник СБУ Києва та області разом з колишніми високопоставленими чиновниками вирішив провести разом з органами внутрішніх справ антитерористичну операцію в центральній частині столиці. Олександр Щеголєв мав намір розігнати мітингувальників з Майдану Незалежності у Києві 18 лютого 2014 року.

Як повідомлялось раніше, під час Євромайдану у 2014 році цивільним особам зі складів МВС видали сотні одиниць вогнепальної зброї та десятки тисяч набоїв.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter