У США заарештували афроамериканців, які нічого не замовили у Starbucks

Дата: 16 Квітня 2018
A+ A- Підписатися

Компанія Starbucks попросила вибачення після того, як у Філадельфії в одній з кав’ярень затримали двох афроамериканців, які сиділи у закладі без замовлення.

Про це повідомляє ВВС.

На відео, зробленому одним з відвідувачів, видно, як поліція одягає наручники на чоловіків. Менеджер Starbucks попросив двох афроамериканських відвідувачів залишити заклад, адже вони сиділи у ньому без замовлення. Їм також заборонили користуватись туалетом, адже це “дозволено лише покупцям”.

Зі свого боку двоє чоловіків повідомили, що сидять у кав’ярні та чекають на свого друга. Адміністрація Starbucks викликала поліцію. Чоловіків доставили у відділок та відпустили лише через вісім годин. Правоохоронці дійшли висновку, що в їхніх діях не було складу злочину.

Адміністрацію кав’ярні звинуватили в расизмі. Виконавчий директор Starbucks Кевін Джонсон заявив, що кадри відео “важко було дивитись”. Він визнав, що дії його підлеглих були невірними. Джонсон перепросив за інцидент і сказав, що його компанія “зробить усе, щоб бути на правильному шляху”.

Голова місцевої поліції заявив, що правоохоронці в цій ситуації діяли правильно, адже чоловіків тричі просили вийти із закладу – ті відмовлялися.

Водночас вибачення Джонсона не влаштували мера Філадельфії Джима Кенні, який сказав, що йдеться не просто про неправильну поведінку співробітників кафе, а про расову дискримінацію. “Як і всі інші торговельні точки в нашому місті, Starbucks має бути місцем, де до всіх ставляться однаково, незалежно від їхнього кольору шкіри”, – підкреслив він.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter