У США вперше за п’ять років стратили людину на електричному стільці

Дата: 02 Листопада 2018
A+ A- Підписатися

У Нашвіллі (штат Теннессі, США) за допомогою електричного стільця стратили 63-річного Едмунда Загорскі. Це перша страта через електричний стілець у США за останні п’ять років.

Про це повідомляє видання Tennessean.

Такий вид страти обрав сам засуджений, вважаючи її менш болісною, ніж смертельна ін’єкція. Загорскі засудили до вищої міри покарання в 1984 році за вбивство двох чоловіків, які намагалися купити у нього наркотики.

До цього злочинця у США стратили на електричному стільці у 2013 році в штаті Віргінія. У Теннессі цей вид страти не використовувався з 1960 року.

У законодавстві США прописано право страчувати засуджених через розстріл і повішення, за допомогою гільйотини, електричного стільця, а також у газовій камері.

Нагадаємо, за даними Amnesty International, 2017 року було виконано 993 смертні вироки, що значно менше від пікового значення 2015 року, коли таких випадків було понад 1600. Торік страти відновили Бахрейн, Йорданія, Кувейт та Об’єднані Арабські Емірати.

Натомість двадцять африканських країн на півдні Сахари скасували смертну кару за будь-які злочини. У 15 країнах світу досі застосовують найвищу міру покарання за злочини, пов’язані з наркотиками.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter