США можуть ввести нові санкції проти РФ

Дата: 14 Лютого 2019
A+ A- Підписатися

На розгляд Сенату США внесли законопроект про нові санкції проти Росії, зокрема через російську атаку на українські судна в районі Керченської протоки та захоплення українських моряків.

Про це повідомляє “Українська правда” з посиланням на прес-службу Сенату.

 

Внесли документ сенатори Боб Менендес, Ліндсі Грем, Корі Гарднер, Бен Кардін і Джин Шахін. Вони пропонують ввести санкції у відповідь на втручання Кремля в демократичні інститути за кордоном, зокрема обмежити операції з держборгом РФ для інвесторів. Під можливі санкції можуть потрапити російські компанії, банки та проекти Росії з видобутку скрапленого природного газу за кордоном, кіберсектор країни, банки, “які підтримують зусилля Росії щодо підриву демократичних інститутів в інших країнах”, а також близьке оточення Путіна.

Окремо в законопроекті згадують про агресію Росії проти України, а саме захоплення в полон моряків у Керченській протоці. Сенатори пропонують внести до санкційних списків 24 агентів ФСБ, які вважаються причетними до нападу в районі Керченської протоки у відповідь на затримання 24 українських моряків Росією.

Також планують обмежити російський суднобудівний сектор у разі порушення Росією свободи судноплавства в Керченській протоці або в інших місцях світу, розвиток сфери сирої нафти в РФ та заявлені на сьогодні енергетичні проекти за межами Росії.

Нагадаємо, що 25 листопада 2018 року російські військові біля берегів Криму таранили, обстріляли й захопили три плавзасоби ВМС України – катери “Бердянськ” і “Нікополь” і буксир “Яни Капу”, що прямували з Одеси до Маріуполя. Українським військовослужбовцям висунули обвинувачення за ч. 3 ст. 322 КК Росії (незаконний перетин кордону), їм загрожує до шести років позбавлення волі. Всіх українських військовослужбовців доставили до столиці Росії Москви; вони заявили слідству, що є військовополоненими. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter