У справі полонених моряків призначили нову експертизу

Дата: 29 Березня 2019
A+ A- Підписатися

Слідство у справі українських військовополонених моряків, яких затримали російські силовики наприкінці минулого року, призначило нову експертизу. 

Про це у Facebook повідомив адвокат моряків Микола Полозов

ФСБ хоче перевірити дієздатність артилерійських установок українських малих броньованих артилерійських катерів “Нікополь” і “Бердянськ”. 28 та 29 березня, за словами Полозова, продовжилися слідчі дії щодо військовополонених українських моряків. Адвокатів та моряків Володимира Терещенка, Сергія Цибізова та Андрія Оприска ознайомили з постановами про призначення нової експертизи. Під час цього захисники українців клопотали про долучення доповіді Управління Верховного комісара ООН з прав людини, в якій моряки визнаються військовополоненими. 

У найближчі два тижні російські силовики ознайомлять з постановами всіх військовополонених моряків та їхніх захисників.

Нагадаємо, що 25 листопада 2018 року російські військові біля берегів Криму таранили, обстріляли і захопили українські катери “Бердянськ” і “Нікополь” і буксир “Яни Капу”, які прямували з Одеси до Маріуполя через Керченську протоку.

Після атаки прикордонників РФ на українські військові катери і взяття в полон українських моряків російські суди в Криму заарештували 24 українських військових. Троє з них під час атаки росіян дістали поранення. Українським військовослужбовцям висунули обвинувачення за ч. 3 ст. 322 КК Росії (незаконне перетинання кордону), їм загрожує до шести років позбавлення волі. Під час допитів усі українські військові заявили слідчим ФСБ під протокол, що є військовополоненими. Нещодавно ООН визнала моряків військовополоненими. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter