У Сімферополі обшукали будинок активіста “галявини протесту”

Дата: 15 Лютого 2018
A+ A- Підписатися

У районі вулиці Стрілецька в Сімферополі МВС провело обшук в домоволодінні “одного з організаторів самозахоплення земельної ділянки”.

Про це повідомляє прес-служба Кримського управління МВС Росії.

Обшук проведено в рамках “кримінальної справи, порушеної за фактом вчинення шахрайських дій”. “Наразі вирішується питання про затримання вказаного громадянина в порядку статті 91 КПК РФ (за підозрою в скоєнні злочину). Слідчі дії тривають”, – йдеться в повідомленні.

У МВС Криму не називають імені підозрюваного активіста. За даними наближеного до влади півострова сайту “Крыминформ”, російські силовики провели обшук у будинку активіста “галявини протесту” “Стрілецька” Фазила Ібраїмова в мікрорайоні Ак-Мечеть.

15 лютого “Новая газета” повідомила, що в Сімферополі співробітники кримського управління МВС Росії затримали активіста “галявини протесту” “Стрілецька” Фазила Ібраїмова. Фазил Ібраїмов відомий своєю боротьбою за легалізацію “галявини протесту” – земель, зайнятих кримськими татарами після повернення з депортації.

4 лютого в Сімферополі активісти “галявини протесту” провели мітинг, на якому закликали російського президента Володимира Путіна “захистити від зносення будинки і мечеть” і оголосили про початок голодування.

У серпні 2017 року російська влада провела громадські слухання щодо “Кримської рози”. Тоді Фазил Ібраїмов висловитися не зміг – його вивели із залу. Коли за нього заступилися соратники, виникла бійка. Фазила Ібраїмова заарештували на п’ять діб “за непокору законним вимогам поліції”, а слухання визнали такими, що відбулися.

На місці “галявини протесту” “Стрілецька” готуються будувати новий район на 9 тисяч осіб під назвою “Кримська роза”. Крім житлових будинків, планують звести школи, дитячі садки, спортивні комплекси і магазини. Зараз тут живуть переважно репатріанти.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter