У Саудівській Аравії чоловіка заарештували за відео сніданку з колегою-мусульманкою

Дата: 12 Вересня 2018
A+ A- Підписатися

У Саудівській Аравії заарештували громадянина Єгипту, який зняв на відео сніданок зі своєю колегою-мусульманкою.

Про це повідомляє The Guardian.

Відео поширили в соціальних мережах. Воно викликало обурення у мусульман. На ролику чоловік і жінка сміються і жартують під час сніданку. Найбільший гнів викликала сцена, на якій жінка годує чоловіка. Чиновники назвали це відео образливим.

Чоловік і жінка – колеги, що працюють в одному готелі. Місцеві ЗМІ ідентифікували чоловіка як громадянина Єгипту. Його заарештувало міністерство праці. Прокуратура закликала іноземця поважати “цінності і традиції саудівського суспільства”.

В Саудівській Аравії існує жорстке розмежування між чоловіками та жінками. На робочих місцях та в багатьох ресторанах жінки та чоловіки, які не перебувають у близьких стосунках, повинні сидіти окремо. У зв’язку з цим міністерство викликало власника готелю для нагадування, що його працівники не повинні снідати разом.

Раніше у Саудівській Аравії Генеральне управління цивільної авіації видало п’ять ліцензій для жінок-пілотів.

Нагадаємо, на початку року у Саудівській Аравії жінкам дозволили відкривати свій бізнес без дозволу їх опікунів-чоловіків. Також повідомлялося, що жінки у країні зможуть працювати слідчими.

Минулого року влада Саудівської Аравії дозволила жінкам отримувати права і керувати автомобілем. Раніше це каралося штрафами та ув’язненням. На початку цього року влада в країні вперше дозволила жінкам відвідувати футбольні матчі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter