У розгоні Євромайдану ГПУ підозрює екс-заступника голови адміністрації президента

Дата: 08 Лютого 2017
A+ A- Підписатися

Генпрокуратура має дані про причетність екс-заступника глави адміністрації президента Юрія Чмиря до силового розгону учасників Євромайдану.

Про це повідомляють “Українські Новини” з посиланням на ухвалу Печерського суду.

“Досудовим розслідуванням встановлено, що в організації силового розгону правоохоронними органами учасників акцій в м. Києві 18 та 19 лютого 2014 року брав участь колишній заступник глави адміністрації президента України з гуманітарних питань”, – йдеться в ухвалі суду.

Суд дав доступ слідчим ГПУ до інформації про розмови з мобільного телефона екс-чиновника за період з 20.11.2013 по 22.02.2014.

Іншою ухвалою суд дав доступ до інформації з телефонів інших співробітників адміністрації президента Януковича за період з 01.11.2013 по 01.11.2016. В ухвалі зазначено, що прокуратура з’ясовує місце перебування і контакти колишніх працівників АП.

Як відомо, Янукович призначив Чмиря заступником голови адміністрації президента у розпал Майдану у грудні 2013 року, зробивши його куратором медіаполітики.

Тодішній журналіст Мустафа Найєм повідомляв, що 18-19 лютого, у момент загострення подій на Майдані, Юрій Чмирь приходив на прийом до Януковича.

Після Євромайдану Чмирь  купив квартиру в Києві. А прокуратура порушувала проти Чмиря справу за вимагання хабарів під час його роботи губернатором Сумщини.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter