У Росії запропонували не криміналізувати побиття в сім’ї

Дата: 27 Липня 2016
A+ A- Підписатися

Російський політик Олена Мізуліна запропонувала виключити побиття близьких із числа злочинів і перевести їх до розряду адміністративних правопорушень.

Про це повідомляє ВВС Україна. 

“Автори поправок наполягають на виключенні побоїв щодо близьких осіб із числа злочинів. Побиття членів сім’ї та інших близьких осіб повинні бути віднесені до адміністративних правопорушень”, – йдеться в повідомленні прес-служби Мізуліної.

Відповідний законопроект був внесений у середу в Держдуму, повідомляє сайт сенатора.

“За ляпас в сім’ї можна отримати до двох років і клеймо “кримінальника” на все життя, за побої на вулиці – штраф до 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Така ситуація є неприпустимою! Необхідно змінити кримінальний закон і прибирати ці абсурдні норми”, – заявляла раніше політик. 

Нагадаємо, 4 липня президент Росії Володимир Путін підписав закон, який переводить побиття без заподіяння шкоди здоров’ю і несплату аліментів у розряд адміністративних правопорушень.

При цьому кримінальна відповідальність за побиття близьких осіб зберігається.

Пункт про побиття близьких запровадили під тиском правозахисників. На їхню думку, декриміналізація побиття може привести до зростання домашнього насильства.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter