У Росії запропонували брати відбитки пальців у всіх громадян

Дата: 08 Жовтня 2015
A+ A- Підписатися

Поки запропоновано брати відбитки пальців у тому числі і при отриманні водійських прав, ліцензії на зброю і закордонного паспорта.

Як повідомляє “Українська правда” з посиланням на “Інтерфакс”, про це йдеться в проекті резолюції міжнародної науково-практичної конференції на тему “Вдосконалення системи дактилоскопічної реєстрації”, представленому комітетом з безпеки та протидії корупції.

Рекомендувати Державній Думі Федеральних Зборів РФ і Громадській палаті РФ провести оцінку правових, організаційних та фінансових можливостей запровадження в осяжній перспективі загальної дактилоскопічної реєстрації“, – йдеться в документі.

На першому етапі пропонується знімати відбитки пальців у більшої кількості категорій громадян – наприклад, при отриманні водійських прав, ліцензії на зброю, закордонного паспорта, а також у тих, хто перебуває на обліку в психоневрологічних або наркологічних диспансерах.

Пропоновані заходи, на думку організаторів конференції, спрямовані на забезпечення безпеки особистості, суспільства і держави.

Нагадаємо, доступ до кримських новинних ресурсів “Центр журналістських розслідувань” та “Події Криму” було обмежено Федеральною службою з нагляду у сфері зв’язку, інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнагляд) у зв’язку з тим, що інформація, розміщена на них, нібито містить заклики до екстремізму та масових заворушень.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter