У Росії вперше ув’язнили протестувальника на три роки

Дата: 07 Грудня 2015
A+ A- Підписатися

Суд в Росії засудив опозиційного активіста Ільдара Дадіна до 3 років ув’язнення в колонії загального режиму, зауваживши, що протестувальник неодноразово порушив закон про мітинги.

Про це пише УП з посиланням на ТАСС.

Басманний суд Москви наголосив, що “вина підсудного була повністю встановлена під час судового слідства”.

Слідчі просили засудити активіста до двох років колонії загального режиму. Ільдар Дадін не визнав своєї провини і просив суд припинити кримінальне переслідування, оскільки в його діях відсутній склад злочину.

Активісту інкримінували чотири епізоди участі в неузгоджених акціях протесту 6 і 23 серпня, 13 вересня і 5 грудня 2014 року, коли він зі своїми прихильниками перекрив на кілька хвилин М’ясницьку вулицю в центрі російської столиці.

Його затримали 30 січня цього року, з 3 лютого чоловік перебував під домашнім арештом.

Це перша кримінальна справа за статтею 212.1, включеною до Кримінального кодексу Росії влітку минулого року, яка передбачає кримінальну відповідальність за чотири обвинувальних рішення за статтею 20.2 КоАП (порушення порядку проведення публічного заходу) протягом півроку.

Зараз аналогічні кримінальні справи порушені щодо опозиційних активістів Марка Гальперіна, Ірини Калмикової і 75-річного Володимира Іонова. Матеріали стосовно останнього також передані до суду для розгляду по суті.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter