У Росії військовий, звинувачений у шпигунстві на користь України, оголосив голодування

Дата: 03 Серпня 2018
A+ A- Підписатися

Екс-військовослужбовець Чорноморського флоту РФ Леонід Пархоменко, обвинувачений у шпигунстві на Україну, оголосив голодування в СІЗО “Лефортово”.

Про це у своєму блозі написав член Громадської наглядової комісії Євген Єнікєєв.

Затримання Пархоменка в листопаді 2016 року

Російські силовики затримали Пархоменка в Севастополі ще в листопаді 2016 року. За версією ФСБ, він, “виконуючи завдання Головного управління розвідки Міністерства оборони України, збирав і передавав іноземній спецслужбі дані про діяльність Чорноморського флоту (РФ), які становлять державну таємницю”.

Чиновники з Міноборони України тоді зазначали, що Росія надто захопилася темою українських диверсантів.

“Як ми і говорили раніше, російська спецслужба, щоб полегшити собі роботу, і надалі використовує базу даних із особовими справами колишніх військовослужбовців, які проходили службу в лавах Збройних сил України або Чорноморського флоту РФ. Інформація про затримання начебто українського шпигуна є продовженням російського серіалу ФСБ, який, на жаль, за нашими прогнозами, буде продовжуватися”, – говорив тоді речник відомства Андрій Лисенко.

Після затримання Пархоменка помістили в СІЗО “Лефортово”, де він перебуває вже 20 місяців.

За словами Єнікєєва, чоловік голодує вже 18 днів.

“Під час спілкування Пархоменко повідомив нам, що в процесі затримання його “били об підлогу”, але розповісти подробиці застосування до нього фізичної сили йому заборонив присутній під час спілкування заступник начальника відділу режиму і охорони Іванов Микола Васильович”, – написав він.

Також правозахисник розповів, що, коли Пархоменко почав пояснювати членам наглядової комісії причину голодування, він згадав про тиск на сім’ю з боку російських силовиків. Після цього заступник начальника відділу режиму і охорони Іванов Микола Васильович перервав розмову і наказав відвести Пархоменка назад у камеру.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter