У Росії придумали, як відповідати Заходу на санкції

Дата: 07 Серпня 2015
A+ A- Підписатися

Уряд Російської Федерації вніс до Державної думи законопроект, який дозволить Росії вводити заходи у відповідь у разі арешту її активів за рішенням іноземних судів.

Як повідомляє “Інтерфакс – Україна“, законопроект передбачає можливість обмеження на принципах взаємності імунітету іноземної держави від рішень російських судів з майнових питань. Інформація про це розміщена в електронній базі даних нижньої палати парламенту РФ.

Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, “пропонується встановити правовий режим юрисдикційного імунітету іноземної держави та її майна на території Російської Федерації“.

На думку прем’єр-міністра РФ Дмитра Медведєва, Росія повинна мати право застосовувати заходи у відповідь у разі арешту її активів за рішенням іноземних судів.

Наша держава повинна мати право вводити відповідні обмеження, включаючи відмову від надання іноземній державі імунітету від наших судових рішень“, – сказав Медведєв.

Також він додав, що ці дії “продиктовані не правом, а політичними міркуваннями“. 

Нагадаємо, за словами Урядового уповноваженого України з питань Європейського суду з прав людини Бориса Бабіна, рішення Конституційного суду РФ щодо того, що Росія не зобов’язана виконувати рішення Європейського суду з прав людини, не знецінює позови громадян України до ЄСПЛ з приводу порушень їхніх прав під час російської агресії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter