У Росії показали чергове відео страшних знущань у колонії

Дата: 01 Жовтня 2018
A+ A- Підписатися

Російський канал “Дождь” показав відео катувань у колонії в Омську.

Запис журналісти опублікували на офіційному сайті.

За словами журналістів, відео було зроблене в грудні 2015 року. На записі роздягнені в’язні сидять головами до стіни, а потім танцюють у парах. В іншому кадрі видно, як вони присідають з вантажем на плечах.

За розповідями колишніх ув’язнених колонії, силовики не тільки змушували їх танцювати голими, а й застосовували інші види тортур: били струмом, душили пакетом, змушували стояти роздягненими на морозі, а також мочилися на них.

Інше російське видання “Медуза” повідомило, що раніше про катування в омській колонії вже повідомляли правозахисники. За словами адвокатки Віри Гончарової, раніше запис зі знущаннями показали на одному з місцевих каналів, проте пізніше його видалили з Youtube.

Нагадаємо, що цього року “Нова газета” оприлюднила відео з ярославської колонії № 1, на якому зображено, як знущаються над засудженим Євгеном Макаровим. Відео було знято на відеореєстратор у червні 2017 року.

Тоді російські правоохоронці розпочали кримінальне провадження. Семеро співробітників колонії, які зображені на відео, були арештовані, а заступника начальника колонії Івана Калашникова відправили під домашній арешт. 

Адвокатка Ірина Бірюкова, яка передала відео журналістам, повідомила про погрози на свою адресу, виїхала з країни і звернулася за державним захистом для себе і своєї сім’ї. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter