У Росії не знайшли слідів зниклого 4 роки тому кримчанина Ібраїмова

Дата: 26 Березня 2018
A+ A- Підписатися

Мешканець Сімферополя Ескендер Ібраїмов, який значиться зниклим без вісті з червня 2014 року, в Росії не затримувався поліцією та не надходив до лікувальних установ.

Таку інформацію озвучила представниця російського комітету “Громадянське сприяння” Олена Буртіна, повідомляє Крим.Реалії.

Ескендер Ібраїмов

“Нам рекомендували звернутися ще до лінійного відділу поліції Київського вокзалу. Ми направили туди запит, але відповідь не прийшла”, – зазначила вона.

До прокуратури Москви із запитом про зникнення Ібраїмова звернувся і президент “Товариства політичних емігрантів Центральної Азії” в Москві Бахром Хамроєв. У відомстві заявили, що проводять із цього приводу перевірку. Після цього листування припинилося.

На думку Хамроєва, кримчанина викрали спецслужби та наразі утримують його в одній з “таємних в’язниць”.

“Сподіваємося, що живий, але в якому він стані перебуває… Треба думати, що стосовно тих, хто утримується в таких в’язницях, без тортур не залишається ніхто”, – зауважив правозахисник.

Нагадаємо, Ескендер Ібраїмов виїхав з Криму разом із дружиною незабаром після російської окупації півострову 2014 року. Родина спочатку проживала у Вінницькій області, а згодом перебралася до Вінниці.

У червні 2014 року чоловік поїхав потягом до Москви для зустрічі з бізнес-партнером. Після перетину російсько-українського кордону телефонний зв’язок з ним обірвався і з того часу його місце перебування невідоме. Дружина й мати Ібраїмова звернулися із заявами в правоохоронні органи України й Росії щодо його зникнення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter