У Росії можуть заблокувати Facebook за законом “Про персональні дані”

Дата: 26 Вересня 2017
A+ A- Підписатися

Роскомнадзор готовий заблокувати Facebook у 2018 році, якщо компанія не перенесе всі особисті дані російських користувачів на територію Росії.

Про це заявив голова відомства Олександр Жаров російському “Інтерфаксу”.

“Закон обов’язковий для всіх. В будь-якому випадку ми або досягнемо того, щоб закон був виконаний, або компанія припиняє працювати на території Російської Федерації, як, на жаль, трапилось з Linkedin. Тут нема виключень”, — заявив чиновник.

При цьому Жаров додає, що в 2017 році Facebook не будуть перевіряти на дотримання закону, а в наступному році “ми подумаємо, може бути, перевіримо”. Він нагадав, що Twitter вже погодився перемістити дані до середини 2018 року. Сама компанія цього не підтвердила.

З вересня 2015 року російський закон зобов’язує всі компанії зберігати дані російських користувачів тільки в Росії. При цьому покарання за порушення цього закону можливо тільки після перевірки Роскомнадзора.  В відношенні Google, Twitter і Facebook таких перевірок поки що не було. У 2016 році, через рік після вступу закону в силу, в Росії була заблокована соціальна мережа для професійних контактів Linkedin. Переговори мережі з російською владою про відновлення доступу ні до чого не привели.

Як відомо, з 2015 року закон “Про персональні дані” РФ вимагає від російських або закордонних компаній забезпечувати запис, систематизацію, накопичення, зберігання, уточнення персональних даних росіян з використанням баз даних, що знаходяться на території РФ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter