У Росії хочуть почати карати за залучення підлітків до протестів

Дата: 10 Травня 2018
A+ A- Підписатися

Члени фракції “Єдина Росія” внесли в Держдуму законопроект про покарання за залучення підлітків до несанкціонованих владою акцій.

Про можливе нововведення пише Інтерфакс.

Проект закону передбачає відповідальність за залучення неповнолітніх до мітингів у вигляді адміністративного арешту до 15 діб або штрафу до 500 тисяч рублів. 

Якщо за відповідний законопроект проголосують російські депутати, то кодекс РФ про адміністративні правопорушення доповниться нормою за втягнення неповнолітнього до участі в несанкціонованих зборах, мітингу, демонстрації, ході або пікетуванні. На винних буде накладений адміністративний штраф у розмірі від 30 до 50 тисяч рублів, або обов’язкові роботи на термін до 100 годин, або адміністративний арешт на строк до 15 діб; на посадових осіб – від 50 тисяч до 100 тисяч рублів; на юридичних осіб – від 225 тисяч до 500 тисяч рублів.

У разі другого порушення відповідальність буде ще більшою: адміністративний арешт до 30 діб та штраф до 1 мільйона рублів (для юридичних осіб).

Розглядати справи про такі адмінпорушення будуть у судах, а протоколи складатимуть поліцейські.

Автори законопроекту стверджують, що таким чином намагаються уберегти життя та здоров’я неповнолітніх.

Нагадаємо, що 5 травня під час антипутінських протестів у 21 російському місті затримали понад тисячу людей. Серед затриманих були журналісти, фотокореспонденти, а також діти.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter