У Рівному судитимуть злочинців, які підпалили офіс редакції антикорупційного інтернет-порталу

Дата: 16 Січня 2019
A+ A- Підписатися

Прокуратура Рівненської області затвердила та передала до суду обвинувальний акт щодо двох учасників організованої злочинної групи, які підпалили офіс редакції інтернет-порталу “Четверта влада”.

Про це повідомляється на сайті прокуратури Рівненської області.

Зокрема, двоє учасників злочинної групи вчинили кримінальні правопорушення, передбачені ст. 14, 115 (готування до вчинення умисного вбивства), ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), ст. 347-1 КК України (умисне знищення або пошкодження майна журналіста).

Слідчі встановили, що обвинувачені належали до стійкого бандитського угруповання, яке мало намір отримувати незаконну вигоду на постійній основі, скоюючи на замовлення злочини, такі як убивство людей, знищення чужого майна небезпечними способами.

“Встановлена причетність членів організованої злочинної групи до вчинення у період з лютого по липень 2018 року низки тяжких і особливо тяжких злочинів – готування до умисного убивства підприємця у м. Рівне, підпалу офісу редакції одного із місцевих інтернет-видань у зв’язку із здійсненням журналістами цього видання законної професійної діяльності, а також інших злочинів, пов’язаних із незаконним поводженням зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими пристроями”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначає прокуратура, протиправну діяльність організованої групи припинено, а двох виконавців злочинів затримано. За місцем їхнього проживання та в транспортних засобах, на яких вони переміщувались, правоохоронці вилучили два пістолети, патрони, осколкову ручну гранату Ф-1, саморобні вибухові пристрої на основі тротилових шашок.

За ініціативи прокуратури обвинуваченим обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Їм загрожує покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Матеріали щодо інших трьох співучасників злочинів (двох організаторів та поплічника) у зв’язку із їх розшуком виділені в окреме провадження, у якому триває досудове розслідування, зазначає прокуратура.

Нагадаємо, у лютому минулого року невідома особа навмисно підпалила приміщення редакції видання “Четверта влада”, що спеціалізується на розслідуваннях корупції в місцевих органах влади.

У грудні головний редактор “Четвертої влади” Володимир Торбіч повідомляв про тиск із боку начальника Управління державної архітектурно-будівельної інспекції в Рівненській області Ігоря Мічуди через критичні матеріали.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter