У Раді пропонують заборонити будь-які публічні прояви сексуальної орієнтації

Дата: 18 Червня 2018
A+ A- Підписатися

Нардеп від фракції “Блок Петра Порошенка” Олег Барна зареєстрував у Верховній Раді свій законопроект “Про заборону будь-яких видів публічних проявів сексуальної орієнтації”.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила голова Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар.

До законопроекту Барна додав порівняльні таблиці на 15 аркушах.

“Останнім часом відбувається моральний занепад суспільства, пов’язаний з радикалізмом, насиллям, пропагандою порнографії, різного типу сексуальними маршами, публічними виступами, рекламою того чи іншого виду сексуальної орієнтації. Виховання підростаючого покоління має відповідати нашим національним традиціям, духовно-моральним цінностям, християнській моралі, людській гідності. Тому, з метою підвищення моральності українського суспільства, вважаю за необхідне заборонити публічні заходи у вигляді будь-яких відкритих зібрань, парадів, маршів, фестивалів тощо, які спрямовані на пропаганду будь-якої сексуальної орієнтації”, – написав він у пояснювальній записці.

Також нардеп пропонує заборонити виробляти та розповсюджувати будь-які матеріали, що містять інформацію про сексуальну орієнтацію особи або пропагують її.  

Пояснювальна записка 

Нагадаємо, що вчора в Києві пройшов п’ятий, найбільший на сьогодні, Марш рівності. За оцінками організаторів, кількість учасників наближалась до 6 тисяч. Депутатка Європейського парламенту Ребекка Хармс, яка активно закликала українських чиновників підтримати Марш рівності, вже після розповіла, що їй подзвонили з Адміністрації президента та запевнили, що Петро Порошенко на цьому тижні внесе законопроект про врегулювання права ЛГБТ-українців. Однак пізніше адміністрація заперечила це. 

“Швидше за все, хтось її так розіграв”, – сказали там. 

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter