У психіатричній клініці відсутні умови для лікування Умерова – Полозов

Дата: 22 Серпня 2016
A+ A- Підписатися

Російський адвокат Микола Полозов у понеділок відвідав в кримській психіатричній лікарні Ільмі Умерова, якого там насильно утримують для проведення психекспертизи.

Як повідомив Полозов на сторінці у мережі Фейсбук, стан здоров’я Умерова залишається важким.

“Стан здоров’я Ільмі-аг’а, буквально силоміць переведеного з кардіологічного стаціонару, де він проходив госпіталізацію, співробітниками ФСБ в психіатричну клініку, залишається важким”, – зазначив Полозов.

Він підкреслив, що умови для стаціонарного нагляду за захворюванням Ільмі Умерова відсутні.

“Не можу сказати, що співробітники і керівництво психіатричного стаціонару задоволені таким станом речей, бачу, що вони намагаються створити в умовах клініки для Ільмі Умерова хоч якісь людські умови. Однак вони – теж елемент репресивної машини російської влади в Криму, як і молоденький слідчий ФСБ на прізвище Скрипка, який “розслідує” “кримінальну справу” проти Умерова, а, по суті, виконує злочинний наказ керівництва”, – написав адвокат.

За словами Полозова, слідчий радив Умерову і його рідним “не піднімати крик, шум, проведемо експертизу і все буде добре”.

“Мабуть, це позиція ФСБ. Значить, треба робити рівно навпаки, піднімати більше шуму, залучати на захист Ільмі Умерова від незаконного кримінального переслідування більше людей, як в Україні, так і в цивілізованому світі”, – заявив Полозов, додавши, що тільки таким способом можна зупинити репресії щодо кримських татар.

У неділю родичі Ільмі Умерова повідомили про погіршення стану його здоров’я.

Як відомо, Ільмі Умерова російська влада в Криму судить за “сепаратизм”. 11 серпня під час судового засідання  з питання призначення психекспертизи Умерову стало погано і його госпіталізували з підозрою на інфаркт. 18 серпня його примусово перевели в психоневрологічний диспансер, незважаючи на протести адвокатів.

Адвокат Умерова Марк Фейгін заявив, що розцінює утримування його підзахисного в психіатричній лікарні як тортури. За його словами, захист планує відправити звернення до Європейського комітету проти тортур у Страсбурзі з приводу дій органів слідства ФСБ.

У російському правозахисному центрі “Меморіал” назвали кримінальне переслідування заступника голови Меджлісу кримських татар Ільмі Умерова в анексованому Криму незаконним і політично мотивованим, оскільки він не закликав до насильницьких дій.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter