У прокуратурі АРК розказали, чим корисні журналістські розслідування

Дата: 06 Червня 2017
A+ A- Підписатися

Журналістські розслідування є підставою для відкриття кримінальних проваджень для прокуратури Автономної Республіки Крим.

Про це йдеться у привітанні прокурора АРК Гюндуза Мамедова працівникам українських ЗМІ з нагоди Дня журналіста, який відзначають 6 червня.

“Завдяки оперативній роботі суспільство щодня отримує свіжі новини, а для прокуратури Автономної Республіки Крим журналістські розслідування є підставами для відкриття кримінальних проваджень. Ви виконуєте свою роботу навіть тоді, коли вона стає небезпечною, переслідуючи важливу мету – донести правду”, – ідеться у привітанні Мамедова.

У Міністерстві закордонних справ України у День журналіста вимагають від російської сторони припинити переслідування українських журналістів Миколи Семени і Романа Сущенка.

Виконуюча обов’язки міністра інформаційної політики Еміне Джапарова у привітанні до Дня журналіста зазначила, що викликом сьогодення для представників ЗМІ є відновлення довіри суспільства, а запорукою якості професії – стандарти та саморегуляція.

“Живемо в гібридні часи, коли інформація – зброя, відповідно увага до вашої професії – надзвичайно висока! Але певна, саме вільна журналістика – ключ до демократичних трансформацій та змін! Такий самий виклик відновлення довіри суспільства стоїть перед державними інституціями. Між державою та суспільством є головна ланка – журналіст! Нехай ці взаємини будуть максимально об’єктивними! Щиро дякую вам, колеги, за роботу, активність, розслідування, пошуки правди та бажання кращих змін!”, – написала вона на своїй сторінці у Facebook.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter