У поліції розповіли, від чого саме померла правозахисниця Ноздровська

Дата: 04 Січня 2018
A+ A- Підписатися
Правозахисниця Ірина Ноздровська

Попередні дані експертизи тіла правозахисниці Ірини Ноздровської свідчать, що вона померла від множинних колото-різаних ран, а не від утоплення.

Про це УНІАН повідомив керівник прес-служби Нацполіції Київської області Микола Жукович

“Версія зі зґвалтуванням відпадає, оскільки експертиза показала, що його не було. На її тілі знайшли колото-різані рани на шиї та на підборідді. Тобто йдеться про насильницьку смерть. На даний момент немає остаточних результатів судово-медичної експертизи. За попередньою версією, вона померла не від утоплення, а саме від колото-різаних ран“, — сказав він.

Микола Жукович спростував чутки про те, що екс-голова Вишгородського райсуду Сергій Купрієнко нібито з родиною виїхав до Росії. Раніше повідомлялось, що він є дядьком засудженого за ДТП, внаслідок якої загинула сестра Ірини Ноздровської у 2015 році.

“Ніхто нікуди не втікав і не виїжджав, принаймні, на вчорашній вечір… Усі особи із кола знайомих Ноздровської, яких опитують правоохоронці, перебувають в Україні”, — додав він.

Водночас перший заступник очільника МВС Сергій Яровий доручив поліції створити координаційний штаб та залучити найкращих фахівців до розслідування вбивства правозахисниці.

Тим часом Вишгородський райсуд заявляє, що Вища рада юстиції звільнила суддю Сергія Купрієнка 11 травня 2017 року у зв’язку з поданням заяви про відставку. Суддя обіймав посаду голови суду із жовтня 2007 року до лютого 2012 року.

Суд звернув увагу, що з 2010 по 2017 рік в провадженні було 10 справ, пов’язаних з Ноздровською та членами її родини. І п’ять справ — досі є.

Нагадаємо, юристка Ірина Ноздровська зникла 29 грудня по дорозі з Києва додому. 1 січня її тіло знайшли у водоймі біля села Демидів Вишгородського району на Київщині. У неї залишилися донька і матір літнього віку.

Ноздровська займалася справою про загибель своєї сестри – Світлани Сапатінської, яку в селі Демидів 30 вересня 2015 року збив племінник голови суду Вишгородського району Дмитро Россошанський. Вона померла від тяжких травм. 

Після смертельної ДТП Россошанського спочатку не заарештували, а відпустили під домашній арешт. Сам Россошанський свою вину не визнав. Він наполягав на тому, що трагедія сталася через те, що його засліпило сонце.

У травні 2017 року чоловіка засудили до 7 років ув’язнення. Його захист подав апеляцію. 

27 грудня 2017 року відбулося засідання Апеляційного суду Києва, який відмовив Россошанському в амністії та продовжив йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб. Реанімаційний пакет реформ повідомляє, що у залі суду його батько вчергове публічно погрожував правозахисниці.

2 січня під будівлею Головного управління Нацполіції Київської області протестуючі вимагали встановити і покарати вбивць правозахисниці.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter