У парламенті хочуть розробити закон про заборону “112” та NewsOne

Дата: 01 Жовтня 2018
A+ A- Підписатися

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що в парламенті розроблять закон щодо подальшої роботи каналів “112” та NewsOne.

Про це повідомляє “Українська правда”.

Так Парубій відреагував на інформацію про те, що петиція щодо заборони діяльності каналів набрала необхідні 25 тисяч підписів.

“Я не раз на тому наголошував, що частина українського інформпростору окуповується Російською Федерацією. На жаль, деякі ЗМІ себе ведуть як інформаційні диригенти, як окупаційний корпус агресора, а не як вільні засоби масової інформації”, – сказав він.

За словами спікера парламенту, на погоджувальній раді він дав доручення комітету, щоб були підготовлені пропозиції, які можуть бути або проектом постанови, або проектом закону.

“І після того, як ці пропозиції будуть підготовлені, я теж невідкладно поставлю їх на розгляд Верховної Ради України. В умовах гібридної війни, яку веде Російська Федерація… для них боротьба за серця і уми людей є не менш важливою, ніж боротьба танками. І особливо у виборчий рік ми маємо підійти до цього особливо відповідально”, – зауважив Парубій.

У коментарі Центру інформації про права людини директорка ІМІ Оксана Романюк наголосила, що такий законопроект був би антиконституційним, адже порушував би 34 статтю Конституції України про свободу слова. 

“Якщо йдеться про обмеження свободи слова з міркувань національної безпеки, то для цього існує закон “Про національну безпеку”. Такі загрози або підпадають під дію цього закону, або – ні. Окремим документом, що стосується окремого каналу, ці питання неможливо вирішити”, – зауважила вона. 

Водночас Романюк сумнівається, що такий законопроект може бути реально внесений на розгляд парламенту. Вона вважає заяви про його ініціювання передвиборчим піаром. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter