В Одесі напали на активістку Підпалу

Дата: 07 Травня 2019
A+ A- Підписатися

В Одесі невідомі напали на місцеву журналістку та активістку Світлану Підпалу. 

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив екоактивіст Владислав Балинський

За його словами, активістку облили нечистотами. Незадовго до інциденту Підпала публікувала у себе на сторінці у Facebook пост про незаконну забудову в Літньому театрі в Одесі та про погрози місцевим активістам, які виступають проти цієї забудови.

Згодом сама активістка повідомила на своїй сторінці деталі нападу.

“О 9:30 я прийшла в Літній, щоб бути присутньою під час огляду фахівцем КП “Зелентрест” пересаджених напередодні робочими дерев. Я була одна. На місці були присутні Степан Філімон, Сергій Тригуб, велика кількість чергових тітушок, тривали незаконні роботи. До мене підійшов виконроб Микола Пастер і почав розмову. Буквально за хвилину підбіг хлопець із повним відром помиїв та облив мене з ніг до голови. Тітушки сміялися й знімали мене на відео”, – написала вона.

Наприкінці квітня подібний інцидент стався з депутатом Мустафою Найємом, який приїхав підтримати активістів. Тоді на вході йому на голову вилили відро нечистот. 

Нагадаємо, що це не перший напад на Світлану Підпалу в Одесі. У 2017 році на журналістку напали прямо в центрі міста невідомі. Тоді вони розпилили їй в обличчя газовий балончик і побили. 

Як відомо, лише минулого року правозахисники зафіксували понад сотню нападів на громадських активістів. Нещодавно громадські організації закликали президента Петра Порошенка звільнити причетних до тиску на активістів чиновників з Харкова та Одеси.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter