У Німеччині зросли продажі “Майн Кампф”

Дата: 04 Січня 2017
A+ A- Підписатися

Німецький видавець Андреас Віршінг, який рік тому перевидав книгу Адольфа Гітлера “Майн Кампф” з анотаціями і академічними коментарями, каже, що об’єм продажу твору останнім часом значно виріс.

Про це повідомляє ВВС Україна

У “Майн Кампфі” є безліч антисемітських висновків Адольфа Гітлера, а відтак книгу вважають маніфестом нацистської ідеології.

Перший наклад книги, який випустили у 2016 році році, склав чотири тисячі примірників. Та наразі розпродали майже 85 тисяч томів німецькою мовою. Андреас Віршінг твердить, що такого результату ніхто не очікував.

Віршінг очолює Інститут сучасної історії в Мюнхені, який і допоміг перевидати книгу. Наприкінці січня вийде шостий її наклад.

На відміну від старого видання із портретом Гітлера на обкладинці, новий примірник – у світлій палітурці без малюнка. Свастика та інша нацистська символіка заборонена в Німеччині законом. Зате зміст книги доповнили критичними коментарями вчених-істориків.

В інтерв’ю німецькому агентству новин DPA Андреас Віршінг повідомив, що Інститут сучасної історії готує до видання скорочену версію “Майн Кампф” французькою мовою, куди увійде переклад більше половини коментарів німецьких фахівців.

Рішення перевидати “Майн Кампф” викликало негативну реакцію в низці єврейських організацій. Багато істориків визнають, не зважаючи на парадоксальність, твір такого жахливого змісту треба видати знову для розуміння й аналізу ідеології Гітлера.

У цій книзі Адольф Гітлер виклав свої расистські ідеї, зокрема – щодо євреїв і слов’ян. Пізніше він їх втілював у життя під час правління Німеччиною.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter