У Непалі матір, яку виселили із селища через менструацію, загинула разом з дітьми

Дата: 11 Січня 2019
A+ A- Підписатися

У селі на заході Непалу в хатині без вікон знайшли тіла двох дітей та їхньої матері, яку родичі на час менструації вигнали з дому.

Про це повідомляє видання Wonderzine з посиланням на CNN.

За словами офіцера місцевого підрозділу поліції Удхаб Сінг Батта, причиною смерті могло стати отруєння димом від вогню, який Амба Бохарі розводила, щоб зігрітися.

Понад два роки тому в Непалі ухвалили закон, згідно з яким практику “чхопаді” офіційно заборонили на території країни. Зараз цей звичай криміналізований, а за порушення закону введений штраф у розмірі тридцяти доларів або тримісячного ув’язнення.

Однак багато жителів продовжують виселяти жінок, коли у них починається менструація. За індуїстською традицією жінки під час менструації та ті, хто щойно народив, вважаються “нечистими” або такими, що приносять невдачі. Їх можуть змусити спати в сараях або приміщеннях для свійських тварин. Їм також заборонено торкатися худоби та чоловіків, не можна їсти певну їжу та користуватися вбиральнею в будинку.

Нагадаємо, влітку 2017 року внаслідок цієї практики дівчина-підліток загинула після того, як її вкусила змія, – у цей час вона спала в сараї. У грудні 2016 року померла інша 15-річна дівчина – вона також задихнулася димом в укритті. Опитування, проведене в Непалі 2010 року, свідчило, що “чхопаді” практикують 19% жінок віком від 15 до 49 років по всій країні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter