У Нацполіції пообіцяли розказати Ківі про права людини

Дата: 10 Березня 2016
A+ A- Підписатися

У Національній поліції відповіли на звернення правозахисників, у якому ті скаржилися на ксенофобські вислови начальника Департаменту протидії наркозлочинності Іллі Ківи.

У відомстві сказали, що розказали чиновнику про принципи недискримінації, йдеться у повідомленні “Правового простору”.

Звернення до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова громадські активісти склали ще 21 січня – наступного дня після того, як у мережі з’явився пост Ківи у facebook, в якому він звітував про затримання осіб, показуючи їхні обличчя та акцентуючи увагу на їхній національності:

Діями Ківи були обурені директорка Ромської програмної ініціативи  Міжнародного фонду “Відродження”   Ольга Жмурко, Яна Салахова (мережа ініціативи “Розмаїття”), Мирослав Грінберг (викладач Нової поліції) та інші.

На адресу Авакова було направлено 2 листи: від Всеукраїнської спілки громадських організацій “Конгрес Ромен України” та Коаліції ромських неурядових організацій “Стратегія 2020”.

7 березня Нацполіція надіслала відповідь, де обіцяла провести виховну бесіду не лише з начальником Департаменту боротьби з наркозлочинністю, а і з іншими поліцейськими.

cc4085ab7c1227521c1e762925980cba 111

Як сказано, правозахисники промоніторили сторінку Ківи і підтвердили, що скандальний пост було видалено. Тим не менше він продовжує публікувати обличчя людей, підписуючи їх тепер “особами ромської національності”, що також, однак, є дискримінацією.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter