У Москві затримали організатора антикорупційних акцій Навального

Дата: 12 Червня 2017
A+ A- Підписатися

Російський опозиційний політик Олексій Навальний затриманий поліцією в Москві перед початком запланованих у свято Дня Росії антикорупційних акцій.

Про це в мережі Twitter повідомила дружина опозиціонера Юлія Навальна.

“Привіт. Це Юля Навальна. Всіх зі святом. Олексія затримали в під’їзді будинку. Він просив передати, що плани не змінюються: Тверська”, – ідеться в повідомленні.

Речниця політика Кіра Ярмиш також повідомила, що в офісі очолюваного Навальним “Фонду боротьби з корупцією” вимкнули електрику.

Раніше 12 червня мерія Москви дозволила представникам опозиції гуляти по Тверській вулиці з умовою, що акція пройде без плакатів і гасел, заявив керівник штабу Навального Леонід Волков, повідомляє Радіо Свобода.

У неділю ввечері Навальний опублікував на своєму сайті повідомлення, що в Москві узгоджений мітинг на проспекті Академіка Сахарова скасовується. Замість цього він закликав своїх прихильників вийти на мирну акцію на Тверській вулиці. Прокуратура Москви в ніч на понеділок попередила організаторів антикорупційної акції в центрі російської столиці про “неприпустимість порушень закону”.

На Тверській вулиці сьогодні – в День Росії – запланований історичний фестиваль реконструкторів “Часи і епохи”. Телеканал “Дождь” повідомляє, що вхід на вулиці перекрила спецтехніка. На вулиці також є автозаки і бронетехніка. Пішоходів пропускають тільки за спеціальними перепустками.

Організація “Відкрита Росія”, учасники якої планували приєднатися до мітингу Навального на проспекті Сахарова, слідом за ним закликала своїх прихильників виходити на Тверську вулицю.

У свою чергу начальник департаменту регіональної безпеки і протидії корупції Москви Володимир Черніков у прямому ефірі радіостанції “Ехо Москви” заявив, що мітингувальників не затримуватимуть, тільки якщо вони будуть без плакатів і не вигукуватимуть гасла.

“Якщо людина прийде з плакатом політичного змісту або буде викрикувати гасла, то вона 100% “потенційний клієнт” поліцейських”, — сказав він.

12 червня росіяни відзначають День Росії. У цей день 27 років тому була прийнята Декларація про державний суверенітет (незалежність) РРФСР.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter