У Москві затримали активістів за український прапор на висотці

Дата: 23 Листопада 2015
A+ A- Підписатися

Поліція заарештувала активістів руху “Єдність рівних”, які вивісили прапори України на будівельних лісах навколо висотки на Котельничеській набережній в Москві.

Всього в акції брали участь 5 людей, повідомляє “Медіазона”.

Активісти Олексій Домников, Олександр Шарапов і Олександр (прізвище не називається) доставлені в ОВД “Таганський”.

Акція руху “Єдність рівних” була приурочена до річниці початку масових протестів у Києві в листопаді 2013 року.

В ході акції на будівельних лісах навколо висотки активісти вивісили прапори України і прапори руху, який виступає за проєвропейський демократичний розвиток Росії.

Нагадаємо, раніше на тій же висотці український руфер Mustang розмалював зірку на шпилі в кольори українського прапора. Коли поліція затримала у цій справі п’ятьох молодих людей, руфер виклав в мережу докази, однак це не сильно вплинуло на суд.

У вересні Таганський районний суд Москви виправдав чотирьох бейсджамперів, які в той день зістрибнули з даху висотки. Їх звинувачували у вандалізмі і хуліганстві за політичними мотивами.

П’ятого фігуранта справи, 20-річного руфера Володимира Подрезова, визнали винним у вандалізмі і засудили до двох років і трьох місяців колонії. У день фарбування зірки Подрєзов перебував на даху висотки. Згідно з вироком Таганського суду, зірку пофарбувала невстановлена ​​особа.

Нагадаємо, раніше Центр інформації про права людини повідомляв, що до кримчанина Олександра Кольченка, який перебуває в СІЗО-4 російського Ростова-на-Дону, не пустили його адвоката Світлану Сидоркіну.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter