У Москві затримали активістів, які йшли до Генпрокуратури з петицією про захист геїв

Дата: 11 Травня 2017
A+ A- Підписатися

У Москві правоохоронці затримали активістів, які несли в приймальню Генпрокуратури Росії петицію. У ній вимагається перевірити інформацію про вбивства і затримання гомосексуалів у Чечні.

Про це повідомляє ВВС Україна.

У поліції пояснили, що розцінюють дії активістів як несанкціоновану акцію. Один із затриманих виявився громадянином Італії.

Активісти несли в руках порожні ящики, які мали символізувати підписи, зібрані онлайн під петицією з вимогою розслідувати повідомлення про вбивства.

На платформі change.org петицію на захист чеченських геїв підписали 396 тисяч людей. Всього ж, за словами авторів звернення, на різних онлайн-платформах петиція зібрала близько двох мільйонів підписів з усього світу.

Раніше “Новая газета” повідомляла у своїх публікаціях від 1 і 4 квітня про скоординовану у Чечні кампанію, під час якої були викрадені сотні чоловіків, які вважалися гомосексуалами. Повідомлялось, що чоловіків піддали тортурам та іншим видам жорстокого поводження, змушуючи їх розкрити інформацію про інших відомих їм представників ЛГБТІ-спільноти.

“Новая газета” стверджувала, що перевірила інформацію про щонайменше трьох чоловіків, які були вбиті викрадачами. Однак її джерела стверджують, що таких убивств було більше. Постраждалі розповіли виданню про секретні в’язниці для геїв в Чечні.

На початку травня ситуацію вперше публічно прокоментував президент Росії Володимир Путін. Він пообіцяв уповноваженій з прав людини Тетяні Москальковій поговорити з генпрокурором і головою МВС про ситуацію з “людьми нетрадиційної сексуальної орієнтації” в Чечні.

Розслідувати інформацію про злочини Росію раніше закликали міжнародні правозахисні організації, зокрема Amnesty International, та зарубіжні політики. Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що на переговорах у Сочі попросила Путіна забезпечити дотримання прав гомосексуалів у Чечні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter