У Москві за одиночний пікет на підтримку українських політв’язнів затримали активіста

Дата: 05 Березня 2019
A+ A- Підписатися

У неділю, 3 березня, в Москві за одиночний пікет на підтримку українських політв’язнів затримали активіста Костянтина Котова. 

Про це повідомляють активісти “Кримської солідарності”. 

Котову висувають порушення організації публічного заходу (ч. 8 ст. 20.2 КоАП РФ) та встановленого порядку організації або проведення зборів, мітингу, демонстрації, ходи або пікетування (ст. 212.1 КК РФ). Наразі активісту загрожує штраф від 150 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк до тридцяти діб за першою статтею.

За другою статтею хлопець може отримати штраф у розмірі від 600 тисяч до 1 мільйона рублів, або в розмірі заробітної плати, або іншого доходу засудженого за період від двох до трьох років, або виправні роботи на строк до чотирьохсот вісімдесяти годин, або виправні роботи на строк від одного до двох років, або примусові роботи на строк до п’яти років, або позбавлення волі на такий самий термін.

У “Кримській солідарності” зазначили, що це вже другий протокол щодо Котова про порушення організації публічного заходу за останній місяць. Нещодавно його затримали на акції біля будівлі МДУ, де він підтримував студента Азата Матахова, якого російські силовики звинувачують у виготовленні вибухівки. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter