У Москві презентували книгу про несправедливу анексію Криму

Дата: 21 Жовтня 2015
A+ A- Підписатися

У Москві презентували книгу “#Кримнаш” про невідповідність рішення про анексію півострова російському законодавству.

Як повідомляє УНІАН, ведучий презентації, російський політичний експерт Станіслав Бєлковський відзначив, що у виданні зібрано юридичні, політичні і моральні аргументи на користь того, що анексія Криму була несправедливою і нечесною.

Автор книги, російський юрист Олена Лук’янова заявила, що юридична експертиза питання “приєднання” Криму показала зневагу до російського законодавства.

“Експертиза щодо Криму показала, що юридичні процедури були порушені неодноразово”, – заявила вона.

За її словами, при ухваленні рішення про анексію Криму було не менше восьми різних порушень, але переважно все зводиться до перевірки Конституційним судом обставин договору “про входження Криму до РФ”.

Експерт переконана, що цей документ був недостатньо перевіреним по суті щодо порядку підписання, відповідності міжнародним договорам і Конституції РФ.

Також, за словами співавтора книги Євгена Іхлова, при проведенні серйозного аналізу обставин анексії Криму буде зазначено, що Верховна Рада Криму приймала рішення про відокремлення від України в умовах окупації півострова російським спецназом, а рішення про направлення військ в Україну Рада федерації затвердила на підставі неправдивої інформації.

Нагадаємо, лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв порівняв окупацію Криму з аншлюсом Австрії та додав, що на кримському “референдумі” проголосувало менше 35%, а кримські татари взагалі його бойкотували.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter