У Москві переглянуть своє ставлення до Міжнародного кримінального суду

Дата: 30 Січня 2016
A+ A- Підписатися

Росія вирішила “переглянути своє ставлення” до Міжнародного кримінального суду (МКС) через відкриту справу щодо збройного конфлікту в Південній Осетії 2008 року.

Про це пише інтернет-видання “Слон”.

“Прокурор МКС звинувачує південноосетин і, більше того, російських військовослужбовців, і по суті діє на стороні агресора, починаючи розслідування відносно жертв нападів. Навряд чи можна говорити про те, що такі дії відповідають ідеалам правосуддя”, – заявила на брифінгу в Москві представниця МЗС Росії Марія Захарова.

“У світлі останнього рішення Росія буде змушена переглянути в принциповому плані питання про ставлення до МКС”, – додала вона.

За її словами, Росія розчарована рішенням суду у Гаазі про початок розслідування щодо південноосетинських і російських військових.

Нагадаємо, 27 січня МКС розпочав розслідування злочинів, які сталися в Південній Осетії у 2008 році.

У запиті прокурора йшлось, що південноосетинські сили вбивали етнічних грузин вже після рішення про перемир’я. Стверджувалося також, що є інформація, згідно з якою до деяких атак на мирне населення причетна частина російських військових.

Слідчий комітет Росії 28 січня повідомив, що він надіслав в МКС матеріали російської кримінальної справи про військові злочини, в яких підозрюють грузинську сторону. За словами голови комітету Олександра Бастрикіна, у справі понад 50 томів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter