У МОН розповіли, як удосконалять програми для дітей з особливими освітніми потребами

Дата: 23 Серпня 2018
A+ A- Підписатися

Міністерство освіти і науки України закупить нові тести, що дозволять краще складати індивідуальні програми розвитку для дітей з особливими освітніми потребами.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

“МОН зможе закупити новітні тести, що дозволять краще складати індивідуальні програми розвитку для дітей з особливими освітніми потребами. Це передбачено постановою “Про затвердження Порядку використання у 2018 році коштів, передбачених у державному бюджеті на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами”, яку прийняли на засіданні уряду сьогодні, 22 серпня 2018 року”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначили в міністерстві, мова йде про комп’ютеризовані тести для діагностики за шкалами оцінювання Векслера, Лейтера, Коннерса тощо.

“Такі методики дозволяють оцінити невербальний та вербальний інтелект дитини, її сприйняття і мислення, швидкість обробки інформації, робочу пам’ять і функціонування нейропсихологічних процесів, що лежать в його основі. Вони також забезпечують оцінку IQ, визначають здібності та потенціал дитини, набуті знання та навички. Тести можна проводити навіть дітям, які не вміють читати і писати або ж не промовляють деякі літери”, – зазначили в МОН.

Як повідомлялося раніше, Міносвіти планує до кінця 2018 року визначитись із переліком обов’язкових для вивчення державними службовцями жестів дактильно-жестової мови.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter