У миротворчій місії на Донбасі має бути більше жінок – Геращенко

Дата: 19 Листопада 2018
A+ A- Підписатися

Перша віце-спікерка Верховної Ради, представниця України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко вважає, що в майбутній миротворчій місії на Донбасі жінки мають становити значний відсоток.

Про це вона заявила під час дискусії “Жінки. Мир. Безпека” в межах ПА НАТО в Галіфаксі (Канада), йдеться на сторінці політикині у Facebook.

“Закликала підтримати ініціативу України щодо миротворчої місії на Донбасі, й було б добре, щоб в миротворчій місії жінки складали значний відсоток”, – зазначила Геращенко.

Також Ірина Геращенко наголосила, що “Донбас і особливо Крим залишаються закритими для моніторингових місій”, тому Україна не може “в повній мірі фіксувати всі порушення прав людини там, в тому числі сексуальні злочини”.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада ухвалила в другому читанні і в цілому законопроект 6109, який урівнює права і можливості жінок і чоловіків у Збройних силах та інших військових формуваннях. Відповідне рішення підтримали 247 народних депутатів на засіданні 6 вересня.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter