У мережі виступили на захист довічно засудженої жертви секс-торгівлі

Дата: 24 Листопада 2017
A+ A- Підписатися

У соцмережах запустили кампанію #FreeCyntoiaBrown на підтримку жертви секс-торгівлі Сінтої Браун, яку засудили до довічного ув’язнення 13 років тому.

Про це повідомляє The New York Times.

Браун стала жертвою секс-торгівлі у 16 років, пише видання. Її співмешканець та сутенер регулярно змушував її вживати наркотики та займатися  проституцією. У 2004 році вона застрелила одного з клієнтів та забрала його гроші. За словами дівчинки, вона вбила чоловіка з метою самозахисту, однак 2006 року Браун засудили до довічного ув’язнення за вбивство та пограбування. Заяву на умовно дострокове звільнення вона зможе подати, лише коли їй виповниться 67 років.

Історія Сінтої Браун набула розголосу після показу документального фільму Дена Бірмена на каналі Fox News. Петицію за звільнення дівчини підписали понад 270 тисяч осіб.

Адвокат Браун Чарльз Боун розповідає, що вона отримує освіту в ув’язненні та збирається боротися з секс-торгівлею. “Жертви рідко спроможні сказати: “Я побувала там, я робила це, я хочу розповісти про це та дати світові зрозуміти, що це справді жахлива проблема”, – каже він.

Водночас Джефф Беркс, який притягнув до відповідальності дівчину і тепер є помічником окружного прокурора в Медісоні, штат Джорджія, заявив, що її не можна вважати жертвою. Браун, за його словами, не була “ані жертвою торгівлі людьми, ані секс-рабинею”, й те, що вона стала “знаменитістю” – несправедливо щодо сім’ї вбитого чоловіка, пише The New York Times.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter