У Львові затримана група поліцейських, які на вокзалі били пасажирів і вимагали гроші

Дата: 28 Лютого 2017
A+ A- Підписатися

Працівникам Залізничного відділу поліції Львова оголошено підозру у побитті пасажирів та вимаганні у них грошей.

Про це повідомляє Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції.

Про незаконну діяльність групи поліцейських Центрального залізничного вокзалу Львова правоохоронці дізналися ще у жовтні 2016 року.

Збираючи докази, правоохоронці зафіксували 20 злочинів, до яких причетні 15 працівників відділу поліції з числа співробітників чергової частини та патрульно-постової служби зазначеного відділу поліції.

Наприклад, протягом лише одного дня троє поліцейських побили у кабінеті чергової частини чоловіка, який перебував напідпитку. Ще один патруль цього ж відділку застосував насильство до іншого пасажира і отримав від нього 900 грн.

Трьох фігурантів групи поліцейських затримали “на гарячому” після того, як вони змусили чоловіка віддати їм 230 євро та 220 польських злотих за те, що його не притягуватимуть до відповідальності. Під час затримання зловмисники намагалися чинити опір.

“Крім “свіжого” хабаря у службовому кабінеті поліцейських, під час 13 санкціонованих обшуків за місцем їхнього проживання виявлено і вилучено інші кошти, отримані в результаті вимагання: 1560 польських злотих, 31 350 гривень, 250 євро, 1 272 доларів США, а також – 38 мобільних телефонів, 1 мисливський ніж, набої різного калібру, граната РГД-5, ручний протитанковий гранатомет РПГ-18, походження яких встановлюється”, – зазначається у повідомленні.

Наразі трьом затриманим в порядку ст. 208 КПК України оголосили підозру за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання хабаря у великому розмірі).

Вирішується питання щодо правової кваліфікації дій інших членів групи та притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter