У Львові відкриють станцію для компостування сміття

Дата: 09 Серпня 2019
A+ A- Підписатися

У Львові планують відкрити першу в місті станцію з компостування органічного сміття.

Про це повідомила пресслужба міської ради. 

Станцію, яку відкриють поблизу майбутнього сміттєпереробного заводу, планують запустити до кінця серпня. Як зазначили у міськраді, ідея створення такого підприємства у місті належить місцевим екоактивістам. Разом з відкриттям станції тут почнуть встановлювати спеціальні контейнери для збору харчових та зелених відходів. З них робитимуть корисний компост, який використовуватимуть як добриво.

Нові контейнери не вплинуть на тариф на вивезення сміття для мешканців Львова, адже об’єм відходів залишиться незмінним. Влада міста планує, що станція перероблятиме 30 000 тонн органічних відходів на рік.

Як відомо, з так званою сміттєвою кризою Львів стикнувся у 2016 році, коли на Грибовицькому сміттєзвалищі, куди протягом десятків років звозили сміття міста та його околиць, сталася пожежа. Сміттєзвалище закрили, міська влада почала шукати альтернативні полігони по всій країні, але з часом місту не стало, куди вивозити відходи, а тому сміття тижнями лежало на майданчиках, поки міська та обласна рада таки не домовилися про вирішення проблеми.

Нагадаємо, що Україна опинилася на дев’ятому щаблі рейтингу країн з найбільшим обсягом сміття на одного жителя: рівень перероблення відходів у країні становить лише 3,2%. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter