У Харкові звільнили жінку, довічно засуджену за замовні вбивства

Дата: 10 Квітня 2018
A+ A- Підписатися

У вівторок, 10 квітня, з Качанівської виправної колонії №54 звільнили засуджену до довічного ув’язнення Любов Кушинську.

Про це повідомляє Північно-Східне міжрегіональне управління з питань виконання кримінальних покарань.

“Засуджена відбувала покарання в секторі середнього рівня безпеки установи, в якому утримуються засуджені до довічного позбавлення волі. Любов Кушинська стала першою жінкою в Україні, засудженою до довічного позбавлення волі, яку помилував президент”, – йдеться у повідомленні.

Любов Кушинська в 90-ті займалася у Львові підприємницькою діяльністю та керувала фірмою “Квазар”. Правоохоронці звинуватили її у замовному вбивстві 61-річного завідувача відділення клінічної лікарні Львівської залізниці Ореста Циньовського і його зятя – 38-річного підприємця Ярослава Дрожджаля, яке сталося 1997 року. У одного з них Кушинська начебто вистрелила з пістолета, що призвело до його смерті.

У правоохоронних органах вважали, що вона скоїла злочин, аби заволодіти квартирою одного з убитих. Натомість обвинувачена заявила, що її підставили високопоставлені працівники правоохоронних органів і юстиції, щоб не повертати їй борг у кілька сотень тисяч доларів.

2005 року Апеляційний суд Львівської області засудив Любов Кушинську до довічного ув’язнення, а її спільника Андрія Манька – до 15 років позбавлення волі. Засуджені категорично відмовилися визнати себе винними і подали касаційну скаргу. Однак Верховний Суд України залишив вирок без змін. Любов Кушинська провела за ґратами понад 20 років.

Як повідомлялося раніше, Конституційний Суд може визнати неконституційними норми Кримінального кодексу, які не закріплюють реалістичної перспективи дострокового звільнення для довічно ув’язнених.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter