У Львові поліцейські провокували містян, щоб перевірити їхню реакцію на насильство

Дата: 11 Грудня 2017
A+ A- Підписатися

Львівська поліція провела експеримент, щоб привернути увагу громадян до випадків відкритого насильства чоловіка щодо жінки в громадських місцях.

Про це повідомляє ТСН.

Патрульні запросили двох акторів, які імітували сварку у центрі міста. Виявилося, що втрутитися у конфлікт готовий лише кожен п’ятий перехожий, йдеться в сюжеті. Ті, хто не звернули увагу на сварку, пояснюють свою бездіяльність тим, що не хочуть лізти в чужу справу або просто не мають на це часу. Активних громадян поліція похвалила, а байдужим роздала листівки з інструкціями для свідків насильства.

Щомісяця патрульна поліція Львова виїжджає на виклики щодо домашнього насильства близько 700 разів. За 10 місяців 2017 року у місті на спецлінію 102 з викликами про домашнє насильство звернулися 6 919 разів. У відповідь на такі виклики патрульна поліція Львова спільно з Львівським центром соціальної служби у справах сімей, дітей та молоді створили мультидисциплінарні групи для боротьби з домашнім насильством. Наразі такі групи працюють у 2 районах міста.

До складу груп входять інспектор дільничної служби, інспектор патрульної поліції, соціальної служби та інспектор ювенальної превенції, якщо в сім‘ї є діти. Мета групи – систематично відвідувати сім’ї на обліку, які мали контакт з поліцією, а також сім’ї з дітьми в складних життєвих обставинах та надавати профілактичну допомогу.

Раніше повідомлялося, що в Нацполіції поки немає можливості запровадити єдиний номер для служби  з протидії домашньому насильству “Поліна”, через що не вдається обробити всі виклики постраждалих від домашнього насильства.

7 грудня Верховна Рада ухвалила законопроект “Про запобігання та протидію домашньому насильству” з поправками, що виключають з тексту поняття “ґендер”, “ґендерна ідентичність”, “ґендерно обумовлене насильство”, “ґендерні стереотипи” та “сексуальна орієнтація”.

Нагадаємо, за даними поліції, протягом 2016 року зафіксовано 96 143 звернення за фактом насильства в сім’ї, з яких 85 037 звернень надійшло від жінок. Також на Національну “гарячу” лінію з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації організації “Ла Страда” протягом 2016 року надійшло 34 758 дзвінків з питань, пов’язаних з домашнім насильством.

У світі наразі триває щорічна акція “16 днів проти насильства”, яка має на меті за допомогою комплексу профілактичних заходів привернути увагу громадськості до такої важливої й складної проблеми.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter