У кваліфкомісії розглянуть скаргу на “божевілля” черкаського судді Бондаренка

Дата: 15 Лютого 2016
A+ A- Підписатися

16 лютого Вища кваліфікаційна комісія суддів України (ВККС) розгляне скаргу на божевілля судді Апеляційного суду Черкаської області Сергія Бондаренка.

Її до комісії подав громадянин Василь Пащенко, написав на своїй сторінці у Facebook адвокат судді та юрист Автомайдану Роман Маселко.

Раніше суддя заявив, що голова суду Володимир Бабенко вимагав від нього ухвалення неправосудних рішень. А коли той відмовився – зазнав систематичного тиску, погроз та дезорганізації його роботи. Суддя пережив підпал машини та чатування невідомих під його квартирою. Він досі працює без помічника в суді.

Роман Маселко зауважує, що суддя не слухав справи за участі скаржника, який вказує на протиправні дії судді, а також на те, що він психічно хворий.

Адвокат також звертає увагу на порушення таємниці нарадчої кімнати.

“Ви можете пояснити звідки людина, яка не є суддею, знає, що відбувається у нарадчій кімнаті? А це нічого, що ця інформація взагалі є таємницею? Як мінімум, це означає, що хтось із суддів розповідає Пащенку, що відбувається в нарадчих. Чого б це? Цікаво чи ВККС зацікавиться цим питанням і чи відреагує?”, – пише Роман Маселко.

“Для мене ця скарга є черговим підтвердженням порядності судді Бондаренка. За 3 роки боротьби на нього нічого не знайшли. Тому вирішили зробити його божевільним”, – зауважує він, додаючи, що тезово обвинувачення Василя Пащенка схожі на звинувачення голови суду Володимира Бабенка, які він озвучив на брифінгу минулого року.

Роман Маселко наголошує, що ВККС ще з листопада 2014 року не розглядає звернення народних депутатів щодо тиску на суддю, тоді як кваліфкомісія вирішила розглянути скаргу, яка була подана на 3 місяці пізніше. 

Згідно з порядком денним засідання ВККС, члени комісії планують розглядати питання про притягнення судді Сергія Бондаренка до дисциплінарної відповідальності 16 лютого о 10 годині за адресою вул. Механізаторів, 9.

Як повідомлялось раніше, голова Ради суддів Валентина Сімоненко запропонувала “відпустити” конфлікт між головою алеляційного суду Черкащини Володимиром Бабенко та суддею цього суду Сергієм Бондаренко. Таку пропозицію різко розкритикував Роман Маселко і називає такий підхід консервуванням проблем судової системи.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter