У Криму триває розгляд справи про заборону Меджлісу

Дата: 17 Березня 2016
A+ A- Підписатися

У Сімферополі розпочалося чергове засідання суду за позовом про заборону Меджлісу кримських татар на окупованому Росією півострові.

На цьому засіданні захист Меджлісу оприлюднює клопотання про залучення до справи своїх матеріалів обсягом близько 800 сторінок, повідомив голова ЦВК Курултаю кримських татар Заїр Смедляєв, передає “Крим. Реалії”.

“Люди приходять підтримати Меджліс, народ збирається біля турнікетів, якими традиційно оточили будівлю суду. Тут же стоїть автозак, усе за традицією”, – розповів Смедляєв.

На засіданні присутні перший заступник голови Меджлісу кримських татар Наріман Джелял, адвокат, позивач – підконтрольна Росії прокурор Криму Наталія Поклонська.

На попередньому засіданні 10 березня адвокат Меджлісу подав клопотання про те, щоб перенести засідання через те, що він не встиг ознайомитися з матеріалами справи. Суд клопотання задовольнив.

7 березня захисту Меджлісу передали документи за позовом, ініційованим призначеним Москвою прокурором Криму Наталією Поклонською. Таким чином адвокати мали менше трьох діб на ознайомлення з матеріалами справи, які налічують понад 600 сторінок.

Верховний суд Криму розпочав розгляд позову про заборону Меджлісу кримськотатарського народу 3 березня.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter