У Криму суд припинив кримінальне переслідування жительки Ялти за репости в соцмережах

Дата: 17 Січня 2019
A+ A- Підписатися

Слідчий російського Слідкому в Криму Астеміров Агзагов припинив кримінальну справу проти жительки Ялти Еліни Мамедової, обвинуваченої в розпалюванні ненависті та ворожнечі за репости декількох дописів у соцмережі “ВКонтакте”.

Про це повідомляє “Крим.Реалії” з посиланням на адвоката міжнародної правозахисної групи “Агора” Олексія Ладіна.

9 січня Ладін скерував клопотання слідчому про припинення кримінального переслідування Мамедової у зв’язку з відсутністю в її діях складу злочину. 11 січня Агзагов виніс відповідну постанову.

“Кримінальна справа і кримінальне переслідування Мамедової підлягає припиненню… за відсутністю в її діянні складу злочину, оскільки злочинність і караність інкримінованих їй діянь були усунені новим кримінальним законом”, – пише слідчий у постанові, що є в розпорядженні “Крим.Реалії”.

Агзагов також зазначає, що надішле листа до Росфінмоніторингу про вилучення Мамедової з російського переліку терористів і екстремістів.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін 27 грудня підписав закон про часткову декриміналізацію 282-ї статті російського Кримінального кодексу про розпалювання ненависті або ворожнечі. Тепер, на переконання Кримської правозахисної групи, звинувачені і засуджені за цією статтею кримчани можуть розраховувати на перегляд їхніх справ у суді.

Із обшуком до Еліни Мамедової російські силовики прийшли 13 червня минулого року. Її тоді не заарештували, але вилучили всю техніку та взяли підписку про невиїзд. Пізніше стало відомо, що Мамедовій інкримінують розпалювання ворожнечі – за репости у “ВКонтакте”, датовані 2014 та 2015 роками.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter