У Криму студента оштрафували за “розпалювання національної ворожнечі” в соцмережах

Дата: 06 Серпня 2018
A+ A- Підписатися

Підконтрольний Кремлю міський суд Ялти оштрафував місцевого студента на 300 тисяч рублів за “поширення ксенофобських ідей у соцмережах”.

Про це повідомляє прес-служба управління ФСБ Росії в Криму, передає Крим.Реалії.

“Студент четвертого курсу Ялтинського економіко-технологічного коледжу з квітня 2015 року до жовтня 2017 року розміщував у соціальній мережі “ВКонтакте” матеріали, що містять висловлювання, спрямовані на розпалювання національної, расової та соціальної ворожнечі”, – йдеться в повідомленні.

Стосовно студента порушено кримінальну справу за частиною 1 статті 282 КК Росії (“Розпалювання ненависті або ворожнечі, а також приниження людської гідності”). У прес-службі зазначили, що співробітники ФСБ припинили діяльність ще трьох молодих людей, які “також публікували в соціальних мережах нацистську символіку”.

Щодо них порушено справи про адміністративні правопорушення. Ялтинський міськсуд призначив їм покарання у вигляді штрафу в розмірі від 1000 до 2000 рублів.

Це не перший випадок покарання за пости в соцмережах в окупованому Криму. 4 травня 2018 року підконтрольний Кремлю Гагарінський районний суд Севастополя засудив обвинуваченого в екстремізмі Ігоря Мовенка до 2 років ув’язнення. Проти севастопольця висунули звинувачення за кілька коментарів у групі “Крим – Україна” в російській соцмережі “ВКонтакте”.

МЗС України опротестувало рішення російського суду в Севастополі і заявило, що бореться за звільнення Мовенка. 26 червня Севастопольський міський суд змінив термін Мовенку з реального на умовний і постановив випустити його з СІЗО негайно.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter